Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Πιτσούλα βήμα-βήμα


Αφράτη και λαχταριστή, με έτοιμο ζυμαράκι που θυμίζει ζυμάρι μαμάς και υλικά της αρεσκείας σας. Είναι ότι καλύτερο αν σας προκύψει παρέα και δεν θέλετε να παραγγείλετε απέξω.

Υλικά:
  • 1 πακέτο ζύμη με προζύμι του Κανάκη σε θερμοκρασία δωματίου (ξεπαγωμένο δηλαδή)
  • ketchup (εγώ προτιμώ hellman's)
  • λίγο σιμιγδάλι (αν έχετε)
  • 2 πιπεριές πράσινες κομμένες σε λωρίδες
  • 10 φέτες ζαμπόν
  • 5-6 φέτες μπέικον χοντροκομμένο
  • 250 γρ μοτσαρέλα τριμμένη (μπλοκ όχι μπαλάκι)
  • 250 γρ gouda ή edam τριμμένο
  • λίγο πιπέρι και λίγη ρίγανη

Οδηγίες:

Βάζουμε στο ταψί (το μεγάλο του φούρνου) λίγο λαδάκι και πασπαλίζουμε με ελάχιστο σιμιγδάλι( γίνεται πολύ τραγανή η υφή του ζυμαριού) και στρώνουμε το φύλλο. Αλείφουμε με μπόλικη ketchup, λίγο πιπέρι,ι ρίγανη, βάζουμε τη μια πιπεριά και τις φέτες ζαμπόν.


Μετ'α ρίχνουμε το τριμμένο τυρί, πρώτα το gouda ή edam και μετά τη μοτσαρέλα, γιατί λιώνει υπέροχα, μαστιχωτά. Τελευταία βάζουμε το μπέικον και τη πιπεριά για να ξεροψηθούν.


Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 -35 λεπτά και τρώμε αμέσως!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου