Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Πάβλοβα με φράουλες

Η τουρτίτσα των γενεθλίων μου!!


Υλικά:
για τη μαρέγκα:
4-5 ασπράδια αυγών (περίπου 180γρ)
(όσα γραμμάρια ασπράδια χρησιμοποιήσετε, τόσα γραμμάρια ζάχαρη θα βάλετε)
180 γρ. ζάχαρη κοινή
180 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κουταλιά κοφτή κορν φλάουρ
2 βανίλιες
Την άχνη, το κορν φλαουρ και τις βανίλιες τα κοσκινίζετε πρώτα)


για τη γέμιση:
500 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί μαζί με 1 βανίλια. Δεν προσθέτω ζάχαρη στη σαντιγί για να κάνει αντίθεση με τη γλυκιά μαρέγκα.
διακόσμηση:
Από πάνω βάζετε σάλτσα φράουλας ή απλά κομμένες φράουλες



Εκτέλεση:
Χτυπήστε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα τα ασπράδια με τη κοινή ζάχαρη σε μαρέγκα, μέχρι να κάνει μύτες(θέλει 5-7 λεπτά). Την άχνη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και τις βανίλιες αφού τα κοσκινίσετε τα ρίχνετε βροχηδόν στο μείγμα της μαρέγκας και ανακατεύετε ελαφρά με μια σπάτουλα.
Σε αντικολλητικό χαρτί σχεδιάζετε ένα κύκλο ή ένα παραλληλόγραμμο σχήμα και βάζετε μέσα τη μαρέγκα. Σχηματίζετε ένα καλαθάκι και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 100 βαθμούς για 2 ώρες με 2 και 1/2 ώρες.
Αφήνετε να κρυώσει μέσα στο φούρνο με λίγο τη πόρτα ανοιχτή. Η μαρέγκα παραμένει εκτός ψυγείου, σε μέρος χωρίς υγρασία μέχρι και 3 μήνες.
Όταν θέλετε να σερβίρετε το γλυκό, χτυπήστε τη κρέμα γάλακτος πολύ παγωμένη σε σαντιγί και βάλτε από πάνω τις φράουλες. Προσοχή οι φράουλες να μην είναι καθαρισμένες ώρες πριν γιατί βγάζουν υγρά.

για τη σάλτσα φράουλας(όπως photo)
4 κούπες φράουλες κομμένες στα δύο
1 κούπα ζάχαρη
3 κουταλιές ζάχαρη
4 κουταλιές χυμό λεμονιού
4 κουταλιές κονιάκ

Βάλτε τις φράουλες σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ανακατέψτε τη ζάχαρη μαζί με το κορν φλάουρ και το λεμόνι και ρίξτε το πάνω από τις φράουλες. Σιγοβράστε τη σάλτσα μέχρι να δέσει και να γίνει διαυγής. Αφήστε να κρυώσει και ρίξτε το κονιάκ.

Καλή σας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου